This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

K1

Arvostelu

 

Kovisten koulu
 
 
Kirjan nimi on Alex Rider ja Kovisten koulu. Kirjan on kirjottanut Anthony Horowitz. Kirja on julkaistu vuonna 2001. Lajityyppi on nuorten kirjallisuus.
 
 Kirjan tapahtumat sijoittuvat kammottavaan sisäoppilaitokseen ja se voisi tapahtua jopa nykyaikana, eli juoni oli aika todentuntuinen.
Kirjan päähenkilö on Alex Rider, joka esittää Alex Friendiä. Muita sivuhenkilöitä ovat muut sisäoppilaslaitoksessa opiskelevat pojat, ilkeä neiti Stellenboch, tohtori Grief ja M16 agentit.
  Juoni alkaa siitä, kun Michael Roscoe kuolee traagisesti. Tapausta aletaan selvittämään. Nuori poika Alex yrittää pyydystää samanaikaisesti huumediilereitä nosturilla, joten M16 agentit keksivät käyttää häntä agenttinaan. Alex lähetetään sisäoppilaitokseen, jossa Michaelin poika oli. He yrittävät selvittää, oliko poikien isien kuolemantapaukset yhteydessä toisiinsa. Tästä alkavat jännittävät tapahtumat, jossa Alex löytää sisäoppilaitoksen pojat lukittuina kellarista ja heidän klooninsa opiskelemassa koulussa.
 
 Kirjan juoni oli alussa aika vaikea selkoinen, mutta loppua kohden se muuttui mielenkiintoiseksi. Henkilöt olivat mielenkiintoisia, mutta välillä heidän ajatuksistaan oli hankala saada selkoa. 
 Kuvaukset olivat hyvin valaistava ja oli helppoa kuvitella, minkälaiset henkilöt olivat. Tapahtumapaikat olivat kuvailtu hienosti kammottaviksi.
  Kirja sopii hieman vanhemmalle nuorelle, joka pitää jännityksestä, eikä kavahda pienistä asioista. Lukijan kannattaa lukea ajatuksen kanssa, jotta ymmärtäisi juonen mahdollisimman hyvin,eikä tipahtaisi kärryiltä.
 
 
KENTTÄ VILLE 8.b
Niina Schroderus 8.b
Emilia Oinas 8.b 
 

 

Uutinen

Kirjoittakaa tänne.

 

 Ihmisten kloonaamista Alpeilla

 
Tohtosi Grief kloonasi sisäoppilaitoksessa, Alpeilla, oppilaita, koska halusi saada heistä hyvin käyttäytyviä. Oikeat oppilaat olivat kumminkin vankina koulun kellarissa. Griefillä oli apunaan neiti Stellenbosh. He olivat sitä ennen murhanneet jo Genimi-projektin leikkaajan.
 Tohtori Grief halusi oppilaista kunnolla käyttäytyviä, jolloin hän sai ideaksi kloonata heistä mallioppilaita. Sitä ennen hän oli tehnyt itsestäänkin klooneja, joten hän osasi kloonata muitakin ihmisiä. Kaiken tämän takana oli palkinto, jolla hänet palkittiin parhaan tiedemiehen ansioista.
  Oppilaiden vanhemmat tulivat hakemaan klooneja, mutta he eivät tienneet, että heidän oikeat lapsensa olivat koulun kellarissa vankeina.
  Oppilaat löydettiin kellarista ja he pääsivät turvallisesti kotiin. Grief ei kumminkaan selvinnyt hengissä,sillä hän kuoli helikopterionnettomuudessa. Hänen klooninsa tuhottiin, sillä vaikka he olivat hyvin käyttäytyviä, heissä oli kumminkin hieman Griefin luonnetta. Tuhoamalla heidät, varmistettiin, että rauha säilyisi vielä pitkään sisäoppilaitoksessa.
 
Emilia Oinas 8.b
Niina Schroderus 8.b

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.