This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

K1

Arvostelu

Kirjoittakaa tänne.

 

Kovisten koulu
 
Luimme Anthony Horowitzin kirjottaman nuortenkirjan Kovisten koulu. Se on julkaistu vuonna 2007. Se kertoo Alex Rider nimisestä teiniagentista.
 
   
Teiniagentti  Alex Rider taivutellaan lähes väkipakolla uudelleen töihin  M16:lle. Hommaa helpottaa se, että Alex on joutumassa putkaan  harjoitettuaan oman käden oikeutta koulullaan pyöriviin  huumekauppiaisiin. Vaihtoehtoja ei ole, tehtävä on otettava  vastaan.
 
    Eräs  maailman rikkaimmista elektroniikka-alan yrittäjistä on  murhattu salaperäisesti. Kuolema vaikuttaa onnettomuudelta,  mutta siihen liittyy liian monta yhteensattumaa erään  toisen murhan kanssa. Molemmilla on 14-vuotias poika, joka perii  isänsä yrityksen ja aseman. Molempien pojat käyvät  samaa yksityiskoulua. Molempien kuolema herättää  salaisen palvelun epäilykset.
    
Alex  matkustaa Ranskan Alpeilla sijaitsevaan yksityiskouluun naamioituneena  rikkaan perheen kapinalliseksi pojaksi. Henkilökunta tuntuu  vaaralliselta: vampyyrimainen tohtori Greif, eteläafrikkalainen  painonnostaja rouva Stellenbosch ja kolmekymmentä saksalaista  sotilasta, joiden tarkoituksena on suojella poikia - vai onko sittenkään? 
Vain  yksi pojista tuntuu hiukankaan normaalilta, ja Alex ystävystyy  Jamesin kanssa.  
 
Päähenkilö:Alex Rider
Sivuhenkilöitä:Fiona,Rva Jones,Rehtori Greif,Rva Stellenbosch,James,Alan Bunt.
 
 
Lopetus/arvionti
 
- Mielipiteitä kirjasta: Kirja oli ihan kivaa luettavaa ja oli myös mielenkiintoinen.
- Henkilöt: Henkilöt olivat kuvailtu mielestäni kirjan juoneen sopiviksi. Henkilöt olivat hieman outoja, joista oli vaikea saada selvää.
- Juoni: Kirjan juoni oli mielestäni sopivan jännittävä ja siinä oli selkeä; aloitus, huippukohta ja lopetus. Kirjan juoni oli onnistunut hyvin. Alussa juoneen oli vähän vaikea päästä mutta siihen pääsi nopeasti mukaan. Tapahtumapaikat olivat kuvailtu osittain kammottaviksi, joita oli helppo kuvitella mikälaisia ne olivat.
- Suositus: Suosittelisin kirjaa nuorille, noin 12-15 vuotiaille sekä kirjan juonesta pitäville tai agentti kirjoista kiinnostuneille.
 
 
                                      
 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Vitun sami
anonymous   (15.02.2012 13:00)