This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

AnLe

Johdanto

Valitsin kirjan koska olen joskus aloittanut lukemaan sitä, mutta lukeminen jäi kesken ja kirja vaikutti silloin mielenkiintoiselta. Odotan sitä, että kirja vaikuttaa nyt yhtä mielenkiintoiselta kuin silloin yhdesti kun luin sitä.

Tietoa kirjailijasta

Mikael Niemi on ruotsalainen kirjailija, joka on syntynyt Norrbottenin läänissä, Pajalassa, 1959. Niemi on kotoisin Vittulasta, joka on kansanomaisesti kutsuttu Pajalan osa. Hänen äitinsä oli ruotsia puhuva opettaja ja isänsä meänkieltä puhuva poliisi.Niemi kertoo ymmärtävänsä meänkieltä jonkin verran, mutta äidinkielenään hän puhuu kuitenkin ruotsia. 

Kirja Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä, sijoittuu juuri tuolle kyseiselle alueelle. 

Mikael Niemi alkoi 15-vuotiaana kirjoittaa runoja ja novelleja sekä haaveilla kirjailijan urasta. Hän kävi nelivuotisen elektroniikka-alan koulun.

Niemi on kirjoittanut tämän kyseisen kirjan lisäksi 6 muuta teosta, jotka ovat : Kirkonpiru, Verenimijät, Nahkakolo, Mies joka kuoli kuin lohi, Aivot pellolle ja Vedenviemää.

 

 

Tietoa kirjan henkilöistä

Kirjan päähenkilö on Matti. Matti on viisivuotias 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.