This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

MaTu

äidinkielen tehtäviä

1. 

a.) Kirjallisuuden alkuvaiheet romantiikka

b.) Se muuttui

c.) Realismista lähevä nuoli kertoo, että realistinen kirjallisuus on ollut Suojmessa vahvoilla 1800-luvun lopusta asti.

d.) J.L Runeberg, Aleksis Kivi, Minna Canth, Eino Leino, Tove Jansson, Kirsi Kunnas

2. Tuossa ei ole mitään mitä en ymmärtäisi.

3.

a.) 1700- luvun loppu- 1800- luvun alku- nykyaika

b.) 1800-luvun puoliväli- nykyaika

c.)

 

Lukupäiväkirja Ulla-Lena Lundberg: JÄÄ

Valitsin kirjan JÄÄ ( Ulla-Lena Lundberg) koska kirjan kansi oli huokutteleva ja olen kuullut kehuja kirjasta jonkin verran. Odotan lukukokemukseltani sitä että kirja olisi hyvä sisällöltään.

TIETOA KIRJAILIASTA: Ulla-Lena Lundberg

Ulla-Lena Lundberg on syntynyt 14.heinäkuuta 1947 Kökarissa, Ahvenanmaalla. Hän on filosofian maisteri ja Åbo Akademin kunniatohtori. Hänet nimitettiin taiteilijaprofessoriksi vuosiksi 1994-1999. Ulla-Lena Lundberg asuu Porvoossa. Ulla-Lenan muita teoksia on Leo, Kuninkaan Anna, Kökarin Anna ja Altt kan man önska sig, joka käsittelee Afrikkaa ja Ahvenanmaata etnologin näkökulmasta. Ulla-Lena Lundberg sai Finlandia-palkinnon teoksella JÄÄ vuonna 2012.

1. Kirjan henkilökuvaus:

Kirjan päähenkilöitä on pappi ja papinruova sekä heidän tyttärensä Sanna. Kirjan sivuhenkilöitä ovat mm. Signe, Cecili, Gyllen, Julius Friman. Henkilöiden suhteet toisiinsan on hyvät ja osittain myös huonot. Henkilöt muuttuivat jonkin verran tapahtumien aikana.

Kirjan juoni.

Jää on tarina saaristoseurakuntaan saapuvasta papista, ja hänen perheestään ja kirkkosaarta ympäröivien kylien ihmisistä - ikiaikaisista salaisuuksista, joita meri ja jää kyläläisten hartioille uskovat. Eletään sotien jälkeistä aikaa, taistelut ovat loppuneet ja maassa rauha. Kesällä alueen asukkaat rakentavat terveysasemaa, siltaa ja tulevaisuutta. Mutta talvellä jää asettuu eri alueiden ja kirkkosaaren väleihin kuin kivilattia. Pappilan ulkopuolella, kulkuvesilllä ja jäällä, vallitsevat iänikuiset voimat. Sen tietää myös postinkuljettaja, joka näkee enemmän kuin muut. Hän tietää, että jokaisen rinnassa on jonkin muun kaipaus, ja kaikki mitä kaivataan tulee veneellä.

Oma arvio kirjasta:

Kirja oli hyvä, suosittelisin kirjaa kaikille jotka jaksavat lukea pitkää kirjaa, aikuisille ja nuorille ihmisille, jos kysyttäisiin pisteitä 1-10 antaisin kirjalle numeron 9.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

VALMIS!
mari_t   (31.01.2014 12:04)
 

Omia arvioita kirjasta

Kirjoita omia arvioitasi teoksesta. Millaisia tunteita se herättää? Onko kirjassa opetusta? Kenelle suosittelisit teosta?
mari_t   (17.01.2014 10:02)
 

Kirjan juoni

Voit kiinnittää huomiota seuraaviin juonen piirteisiin:

a) alkutilanne

b) käännekohdat ja huippukohdat

c) tapahtumien väliset syy-seuraussuhteet

d) pääjuonen rinnalla kulkevat sivujuonet

e) siihen, kuinka pitkä aika tapahtumien välillä on

f) siihen, kerrotaanko asiat tapahtumisjärjestyksessä

g) lopetus
mari_t   (17.01.2014 09:59)
 

1.Kirjan henkilökuvaus:

a) Kuka on päähenkilö? Kuinka häntä kuvataan? (ulkonäkö, luonne, toiminta, mielipiteet)

b) Ketkä ovat sivuhenkilöitä? Kuinka heitä kuvataan?

c) Millaisia rooleja henkilöillä on tapahtumien kannalta?

d) Millaiset suhteet henkilöillä on toisiinsa?

e) Muuttuvatko henkilöt tapahtumien aikana?
mari_t   (17.01.2014 09:58)
 

Etsi tietoa kirjailijasta. Missä ja milloin hän on syntynyt? Mitä hän on opiskellut? Kuinka hänestä tuli kirjailija? Millaisia teoksia hän on kirjoittanut? Millaista arvostusta hän nauttii?
mari_t   (16.12.2013 11:04)
 

Miksi valitsit juuri tämän kirjan? Vaikuttiko valintaasi kansi, kirjailija, lajityyppi vai kenties tyylikausi?
Mitä odotat lukukokemukseltasi? Odotatko jännittävää juonta, kiinnostavia henkilökuvia vai kenties taidokasta miljöön kuvausta?
mari_t   (16.12.2013 10:58)