This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

JeTi

Tulivuori purkautui Sallassa eilen illalla

Eilen ilalla tulivuori purkautui Sallatunturissa klo 17:41.
   Ihmisten lasketellessa rauhallisesti tunturi alkoi tärähdellä ja ihmiset alkoivat säikkyä. He yrittivät päästä alas mahdollisimman nopeasti ja monet loukkaantuivat törmätessään toisiinsa. Sallatunturi alkoi sylkeä laavaa ja tuhkaa. Purkaus aiheutti suuren mutavyöryn, jonka alle ihmiset hautautuivat. Helikopterit pelastivat ihmisiä, jotka olivat selviytyneet mudasta.
   Ihmisiä pelastui 38 henkilöä ja kuolonuhreja oli 42. Muta aiheutti suuria vahinkoja tunturin ympäristössä. Vielä ei ole varmaa mikä aiheutti purkauksen.

Määritelmä

1.) Sademetsä on kuuman vyöhykkeen hyvin reheväkasvuinen metsä.

2.) Savanni on kasvillisuustyyppi, jossa kasvaa runsaasti heiniä ja harvakseltaan puita kuumalla ja lämpimällä vyöhykkeillä.

3.) Aro on lauhkean vöhykkeen heinää ja ruohoa kasvava kasvillisuustyyppi, jossa sademäärä ei riitä puiden kasvuun.

4.) Aavikko on kuivuuden, kuumuuden tai kylmyyden takia lähes kasviton alue.

5.) Välimeren kasvillisuus on talvisateiden ilmaston tyypillinen kasvillisuus, jonka kasveilla on nahkeapintaiset lehdet.

Kuvaus

Sademetsä on reheväkasvuinen metsä, jossa sataa paljon ja ilma on hiostavan kuuma. Se on ikivihreä ja siellä on valtava määrä erilaisia kasvi- ja eläinlajeja.Sademäärä vaihtelee vuodenaikojen mukaan: kesällä sataa enemmän kuin talvella.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Makiiiia
artsibaltsi   (17.02.2014 16:21)