This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

MiSi

Lukupäiväkirja

Johdanto

Kirjan nimi on Veijo Meri Novellit. Valitsin tämän kirjan, koska se on sotaan liittyvä. Kansi oli jotenkin kiinnostava ja kirjailija on mielenkiintoisa. Olen lukenut tätä jo 40 sivua ja tämä on kiinnostavaa asiaa. Odotan, että jotain jännittävää tapahtuu ja juoni muuttuu.

Tietoa kirjailijasta

Veijo Väinö Valvo Meri (s. 31. joulukuuta 1928 Viipuri) on suomalainen kirjailija, jota on luonnehdittu suomalaisen modernismin merkittävimpiin kuuluvaksi kirjailijaksi. Hänen tuotantonsa käsittää novelleja, romaaneja, lyriikkaa, kuunnelmia, näytelmiä, esseitä, elämäkertoja ja tietokirjallisuutta. Hän on myös suomentanut maailmankirjallisuutta. Meren tuotantoa on käännetty 24 kielelle. Hänet tunnetaan myös sota-aiheiden kuvaajana. Meren ihmiskuvaustapaa on kiitetty.

Meri kirjoitti ylioppilaaksi Hämeenlinnan lyseosta 1948 ja opiskeli historiaa yliopistossa. Hän toimi Otavan kustannusvirkailijana 1957–1959 ja jäi sitten vapaaksi kirjailijaksi. Merelle myönnettiin taiteilijaprofessuuri vuosiksi 1975–1980, ja Suomen Kirjallisuuden liiton puheenjohtajana hän on ollut vuodesta 1988 lähtien.

Tietoa kirjan henkilöistä

Tässä on erilaisia sotamiehiä, alokkaita ja korkea arvoisempia.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.