This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

JaSa

Lukupäiväkirja-

Olen valinnut kirjan Selibaattipäiväkirjat Minttu Hapulin kirjoittamana. Kirja joutui valintani kohteeksi, koska kansi oli yksinkertainen ja hauska, ja päädyin lukemaan takakannen ja tekstistä kävi ilmi että kirja olisi feministinen ja rohkea naisen kirjoittama. Rakastin kirjaa heti.

Lukukokemus oli mahtava, sain paljon tietoa, mielipiteitä ja tilanteita joihin samaistuin. Kirja oli tasaarvoinen, hauska, surullinen ja mielenkiintoinen.

Lukupäiväkirja- 2

Minttu Hapuli, netissä tunnetummin Birdy, bloginpitäjä, kirjoitti Selibaattipäiväkirjan bloginsa perusteella. Kirja kertoo enimmäkseen parisuhteista. Birdy kertoo sekä kirjassaan että blogissaan niin itsekkäistä, lapsiksi jääneistä aikuisista luonnevammaisista miehistä kuin tasa-arvoa huutelevista selkäänpuukottaja-naisistakin. Birdy kertoo sosiaalisesta ympäristöstämme, johon on kirjoitettu että naisen kuuluu olla sellainen ja tällainen, täyttää ympäristön määrittelemä ja odottama naisen rooli kuin jossain näytelmässä, ja mikäli näin ei tapahdu, löytyy aina ihmisiä jotka yrittävät saada naisen taipumaan kyseiseen yleistettyyn rooliin.

Minttu on julkaissut tekstejään ja kommenttipuheenvuorojaan verkossa yli kymmenen vuotta. Kirjoitukset ovat aiheuttaneet tuhansia yhteydenottoja - ja myös nostanut tuhannet ihmiset sotajalalle. Birdy on tunnettu asioiden kyseenalaistamisesta ja Siiveniskuja-verkkosivustonsa on luetuimpien verkkosivustojen listalla. Netin ulkopuolella Birdy työskentelee teknisellä alalla, pitää läheisistään, kissoista ja juustoista ja nauttii elämästä muun muassa matkustelemalla ja nukkumalla päiväunia. Birdy on kirjoittanut myös toisen kirjan, Tarot-tarinat.

Lukupäiväkirja- 3

Selibaattipäiväkirja on kirja, jossa kirjoittaja kertoo omista kokemuksistaan ja mielipiteistään. Kirja ei sinänsä sisällä tarinaa, henkilöitä vaan rohkean ja erilaisen naisen kirjoittamia tekstejä. Birdy pyrkii kyseenalaistamaan parisuhteeseen sekä mieheyteen ja naiseuteen “yleisesti” liitettyjä vääriä olettamuksia ja toimintatapoja. Lisäksi Hapuli yrittää myös antaa ohjeita parisuhteessa eläville tai sellaista suunnitteleville, sekä miehille että naisille. Minttu miettii ja kyseenalaistaa laajasti myös kahta edellisiin aiheisiin olennaisesti liittyvää kysymystä, seksiä ja lapsettomuutta. Mitään “Ruvetkaa kaikki lesboiksi, niin seksuaaliseen vallankäyttöön perustuva patriarkaatti kaatuu!”-tyylistä äärifeminismiä kirjasta ei siis todellakaan löydy.  Selibaattipäiväkirja murtaa yleisenvääristyneen käsityksen naisen sekä miehen luonteesta, tunteista ja parisuhteesta

Lukupäiväkirja- 4

Kirja oli mielestäni yksi parhaimpia kirjoja mitä olen lukenut tai tulen koskaan lukemaankaan. Suosittelen kirjaa kaikille, sukupuolesta, uskonnosta, ihoväristä tai mistään riippumatta. Kirjaa lukiessa mieleen voi tulla mitä tunteita tahansa. Itselläni kirjasta tulee hyvä, helpottunut ja kriittinen olo. Uskon, että useimmissa ihmisissä se herättää myös vihaa ja inhoa.

Mielestäni kirja on täynnä asiaa, joka kaikkien pitäisi tietää, niin maailma olisi heti hiukan parempi ja turvallisempi paikka asua.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.