This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

JeNy

Suomen kirjallisuus on nuorta ja väkevää

s.132-133

1.a) Romantiikka
b) se muuttui symbolismista modernismiin.
c) Se tarkoittaa, että realistinen kirjallisuus on ollut Suomessa vahvoilla 1800-luvun lopusta asti.
d) J.L Runeberg, Aleksis Kivi, Eino Leino, Minna Canth, Mika Waltari, Tove Jansson,

2. Koko Jana on sekava.

3. a) Tunteellisuus  ja mielikuvituksen voima. Tuonpuoleinen ja noituus.
b) Realismi on kirjallisuuslaji, jossa ihmisiä ja mailmaa haluttiin kuvata todenmukaisesti. Tarkkoja havaintoja

Johdanto

Luen kirjan Sannan jenkkivuosi, jonka on kirjoittanut Anu Jaantila.
Olen lukenut tämän ennenki. joten tiedän että se on hyvä. En tiedä mitä voisin odottaa, koska tiedän mitä kirjassa tapahtuu.

 

 

Kirjailija, Anu Jaantila

Anu Kristiina Jaantila on syntynyt vuonna 1957 Helsingissä. Hän on ammatiltaan kirjailija ja tv ohjaaja. Hän on opiskellut musiikinopettajan tutkinnon. Anu on kirjoittanu kirjat Jenkkivuosi, Otava 1979, Dear Sanna, Otava 1980, Love,Sam, Otava 1983, Kuka tuntee Maija, Otava 1988, Sannan Jenkki vuosi (Sanna-sarja 1-3), 0tava 1997 ja Sanna ja Sam forever, WSOY 1997.

 

Tietoa kirjan henkilöistä

Kirjan päähenkilö on Sanna, jolla on silmälasit ja hän on vaaleahiuksinen. Sanna on musikaalinen, kiltti ja avulias.

Kirjassa on paljon sivuhenkilöitä, mutta tärkeimpiin kuuluu Sam, joka on meksikolais-amerikkalainen, herkkä ja huumorintajuinen, johon Sanna ihastuu.  Sivuhenkilöihin kuuluu myös viuluasoittaa Chas, josta tulee Sannan hyvä ystävä. Kirjassa on myös paljon muitakin sivuhenkilöitä, kuten Gail ja Gina, jotka molemmat ovat Sannan kavereita. 

Kaikki sivuhenkilöt ja päähenkilöt ovat toistensa ystäviä ja tulevat toimeen toistensa kanssa. Henkilöt eivät pahemmin muutu tapahtumien aikana.
                                                                                                     

Kirjan juoni

Kirja kertoo siitä kun suomalainen Sanna-tyttö lähtee vaihto-oppilaaksi jenkkeihin, hän saa paljon uusia ystäviä ja hän ihastuu Sam nimiseen herkkään poikaan. Vaihto-oppilas vuoden jälkeen Sanna lähtee takaisin Suomeen ja jatkaa siellä normaalia elämäänsä, mutta pitää silti yhteyttä jenkkiystäviinsä. Sam tulee myös käymään Sannan luona Suomessa.


 

Omia arvioita kirjasta

Itse tykkäsin kirjasta tosi paljon, koska siinä on monia näkökulmia ja siitä saa tietää, että minkälainen vaihto-oppilas vuosi voisi olla. Suosittelen kirjaa niille, jotka ovat suunnittelleet menevänsä vaihto-oppilaiksi ja myös kaikille muille nuorille.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.