This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

LaAl

Japanissa hytkyi hurjasti.

Maa järisi Japanissa Sendain kaupungin lähellä. Tämä Sendain maanjä istys aiheutti myöskin tsunamin joka tuhosi useita asuinalueita kokonaan. Järistys tapahtui aikaisin iltapäivällä noin kello kahden aikaan paikallista aikaa.

Järistys saavutti Tokion muutamassa minuutissa. Paikalliset toimistorakennukset huojuivat hurjasti. Ihmisiä kuoli 15 829 ja yli 450 000 ihmistä oli evakoitu.

 

2
Likers
EssiSelk, Kampiakseli

Määritelmiä

1.) Sademetsä on kasvillisuustyyppi, jota esiintyy runsassateisilla ja leutotalvisilla seuduilla lauhkealta vyöhykkeeltä tropiikkiin.

2.) Savanni on trooppinen kasvillisuusvyöhyke, jolla kasvaa ruohoa, pensaita ja puita.

3.) Aro on  luonnonvaraisen heinä- ja ruohokasvillisuuden ja myös pensaiden peittämä kuiva ja puuton alue.

4.) Aavikko on autiomaa on kasvillisuusvyöhyke, jonka tyypillinen piirre on kuivuus.

5.) Välimeren kasvillisuus on  kesällä kuivalle ja talvisateiselle välimerenilmastolle tyypillinen kasvillisuusvyöhyke, jonka kasvit ovat sopeutuneet kesien kuumuuteen ja kuivuuteen monin eri tavoin.

Kuvaus sademetsästä

 Sademetsissä sataa usein ja siellä on kuuma kokovuotisesti. Sademetsissä on tiheä aluskasvillisuus, sekä siellä on paljon kaunitta kukkia. Sademetsän puut ovat erittäin korkeita ja niiden lehdet ovat lähellä latvaa.

 

1
Likers
Kampiakseli

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

ollos hiljaa tai jtn
@EssiSelk

@Kampiakseli HÖR HÖR sullekki vaa

moiiiiiii

:( Järkytyin!!!!
 
1
Likers
EssiSelk

Lauri mee pois siitä

alina ihanainen

moi aliina

uigfrouysgef.ylesvfoydgvfougfl aika sexyy