This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

SaJo

Tulivuoren purkaus pilasi joulun

Jouluaattona Ahvenanmaalla puolen päivän aikaan.Kauan tyynenä ollut tulivuori purkautui.Nopeasti liikkuva laavavirta peitti Kastlholmin linnan kokonaan.

Mustan tuhkapilven peittäessä taivaaan, ihmiset juoksivat kauhuissaan kodeistaan ja yrittivät paeta, mutta ei nopeasti etenevää laavavirtaa voi päästä pakoon.

Ihmisiä jäi koteihin loukkuun ja suurin osa ihmisistä kuoli. Koko Ahvenanmaa oli kauhun vallassa. Joulu oli pilalla.

Kun laava oli jähmettynyt aloitettiin kaivaukset.Kaivaukset jatkui monen viikon ajan.Tätä onnettomuutta Ahvenanmaa ei helposti unohda.

Määritelmät

Savanni=Kuuman ja lämpimän vyöhykkeen kasvillisuus tyyppi, jossa kasvaa runsaasti heiniä ja harvakseltaan puita

Sademetsä=Kuuman vyöhykkeen ikivihreä ja reheväkasvuinen metsä.Sademetsissä on valtava määrä erlilaisia kasvi-ja eläinlajeja.

Aro=Lauhkeaan vyöhykkeeseen heiniää ja ruohoa kasvava kasvillisuustyyppi, jossa sademäärä ei riitä puiden kasvulle.

Aavikko=Kuivuuden,kuumuuden tai kylmyyden takia lähes kasviton alue.

Välimeren kasvillisuus=Talvisateiden ilmaston tyypillinen kasvillisuus, jonka kasveilla on nahkeapintaiset lehdet veden säästämiseksi.

Kuvaus

Aro on pensaiden peittämä ja puuton alue. Aron ilmasto on mannerilmasto. Pohjoisin aro on metsäaro, jossa puita ja metsäsaarekkeita kasvaa ruohoisen avoimen kasvillisuuden keskellä. Aro ryhmitellään usein vallitsevan kasvillisuuden mukaan ruoho-, heinä- ja pensasaroihin.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.