This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

RoUu

Harri Kalervo Nykänen on suomalainen rikoskirjailija, joka työskenteli aiemmin rikostoimittajana Helsingin Sanomissa aina kesään 2001 saakka, jolloin hän ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi.

Kirjoissaan Nykänen kuvaa Helsingin alamaailmaa, sen toimintatapoja ja pelisääntöjä rikollisen silmin. Hänen päähenkilönsä ovat yleensä pikkurikollisia, pelureita ja ilmiantajia ja muita pieneläjiä, jotka toimivat lain rajamailla. Nykänen tuntee rikostoimittajan työnsä vuoksi aiheensa. Suosituimmaksi Nykäsen kirjoista ovat nousseet 1990-luvulla ilmestyneet kolme Raid-kirjaa, joista on tehty 12-osainen televisiosarja. Raidista on tehty myös elokuva.

 

Tietoa kirjan henkilöistä

Raid on syntynyt pienessä kylässä Keski-Suomessa perheeseen, johon isän ja äidin lisäksi kuului pikkusisko. Ruotsissa varttunut Raid työskenteli Volvon tehtaalla ennen kuin muutti Tukholmaan ja aloitti työnteon Maraboun suklaatehtaalla. Täällä hän myös tutustui Hammariin, Sundmaniin, Takamäkeen ja Uki Kukkamaahan. Raid kuului Marabou-jengiin ja liittyi myöhemmin moottoripyöräjengiin. Raid joutui kuitenkin jättämään moottoripyöräpiirit, jouduttuaan vankilaan epäonnistuneen pankkiryöstön jälkeen, jossa Hammar ampui häntä jalkaterään. Tämän takia Raidin oikeassa jalassa on vain yksi varvas.

Arviointi

Kirja on lukemisen arvoinen ja suosittelen sitä kaikille jotka tykkäävät lukea rikosromaaneja ja ylipäätänsä kirjoja.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.