This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

SiMi

Aleksis Kivi

Aleksis Kivi syntyi vuonna 1834 Nurmijärvellä kyläräätälin pojaksi. Hän opiskeli Helsingissä. Aleksis kiven erikoisnäytelmä Kullervo syntyi vuonna 1864 ja runokokoelma Kanerva 1866. Hänen ensimmäinen pääteos, joka oli ensimmäinen suomenkielinen romaani Seitsemän veljestä syntyi vuonna 1870. Hänen eläessään kuvaan ei arvostanut häntä, myöhemmin Aleksis kivi oli nimitetty Suomen kansalliskirjailijaksi. Aleksis Kivi kuoli 38-vuotiaana.

 

Minna Canth

Minna Canth syntyi vuonna 1844. Hän eli valtaosan elämästään Kuopiossa seitsämän lapsen yksinhuoltajana. Minna Canth oli 1880-luvun realismin johtohahmo; hän otti esiin teoksissaan yhteiskunnallisia ongelmia. Minna Canthin kuuluisimpia näytelmiä oli: Työmiehen vaimo 1885, Kovan onnen lapsia 1888 ja Anna-Liisa 1895. Minna Canth oli ainoa suomalainen nainen, jolla on oma liputuspäivä (Minna Canthin ja tasa-arvon päivä 19.3).

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.