This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

HeOk

Kauhutarina

Asui kerran linnassa vanha mies, joka eli yksin. Hän ei poistunut linnastaan ikinä. Linna oli ränsistynyt ja kulunut. Linnan ohi menemistä vältettiin. Kylällä huhuttiin, että mies elisi linnassa menehtyneen vaimonsa kanssa, ja vaimo olisi haamu. Ikkunoista oltiin nähty "haamuja".

Eräänä päivänä pieni Santeri-poika potkaisi pallon linnan ikkunanasta sisään ja lähti hakemaan sitä. Muut lapset varoittivat Santeria, mutta hän ei pelännyt. Santeri juoksi linnan porteista sisään sisäpihalle. Linnan sisäpiha oli kauheassa kunnossa. Kaikki kasvit olivat kuolleet. Yhtäkkiä jostain linnan sisältä kuuluui outoja ääniä. Santeri kiinnostui ja lähti katsomaan mistä ääni oli peräisin. Hän käveli portaat ylös ja avasi suuren oven. Oven takana seisoi vanha mies ja Santeri säikähti. Hän lähti juoksemaan karkuun mies perässään. Santeri näki sivusilmällä vieressä leijuvan aaveen. Hän juoksi kovempaa, mutta mies sai Santerin hupusta kiinni. Santeri kaatui maahan. Mies otti Santerin ja kantoi hänet kellariin. Santeri yritti rimpuilla, mutta turhaan. Mies laittoi Santerin pimeään huoneeseen ja lukitsi oven. Santeria pelotti. Huoneeseen alkoi tulla kaasua, joka oli myrkyllistä. Santeri yritti suojata suunsa, mutta kaasu pääsi hengitykseen. Santeri ei saanut enää happea ja kuoli. 

Seuraavana päivänä, kun kaasu oli haihtunut huoneesta mies meni sisään. Santeri ei ollut enään normaali pieni poika, vaan hän oli miehen vaimon kaltainen haamu. Santeria ei koskaan löydetty, vaikka häntä etsittiin monia vuosia. Miehellä oli omat syynsä tehdä Santerista ja vaimostaan haamuja. Mutta mitkä ne olivat?  

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

k
Arska   (17.02.2014 16:22)