This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

JeAl

Tehtävät 1-5 s.132

T.1
a. Romantiikka
b. Realismi syttyi
c. Eri aikakausia
d. Tove Jansson

T.2

T.3
a. Romantiikka kuvaa tunteellisuutta, fantasiaa ja mystiikkaa, keskiajan, satujen ja luonnon ihalua ja yksilöllisyyttä.
b.Realismi kuvaa todellisuuden jäljittelyä, tarkkaa kuvausta, arkisia tapahtumapakkoja, päähinkilöitä tavallisina ihmisiä ja yhteiskunnallisuutta.
c.

T.4
Realisimi vähänee vieläkin enemmän ja romantiikka kukoistaa.

T.5
a. 8
b. 10
c. 4.
d. 9.
e. 2
f.

Johdanto

- Valitsin kirjan, koska se oli eniten kiinnostavin muista kirjoista
- Luin ihan vain kirjan takakannen ja se oli kiinnostava
- Toivottavasti on yhtä mielenkiintoinen mitä takakansi kertoi
- Odotan jännittävää juonta ja mielenkiintoisia kertomuksia ja sanomia

Raija Siekkinen, oikeasta nimeltään Raija-Liisa Hellsten-Laine syntyi 11. helmikuuta 1953 Kotkassa ja menehtyi 7. helmikuuta 2004 Kotkassa. Raija Siekkinen oli suomalainen kirjailija. Hän opiskeli Helsingin yliopistossa kotimasita kirjallisuutta, kansanrunoutta ja filosofiaa ja valmistui humanististen tieteiden kandidaatiksi vuonna 1981. Siekkinen työskenteli kirjastovirkailijana ja maakuntamuseon tutkijana vuosina 1981–1984. Vapaana kirjailijana hän toimi vuodesta 1984. Siekkinen sai Kirjallisuuden valtionpalkinnon vuosina 1984 ja 1992, Runeberg-palkinnon vuonna 1993 ja Eino Leinon palkinnon vuonna 1998. Hänen novellikokoelmansa Kuinka rakkaus syntyy oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1991.

Kirjan henkilökuvaus:

Kirjassa itsessään ei ole päähenkilöä, vaan se kertoo monista eri ihmisistä eri paikoista. Päähenkilöitä kuvataan rauhallisina ja aika omalaatuisina.
 
Sivuhenkilöitä ovat kirjan henkilöiden läheisiä ja ystäviä. Sivuhenkilöt yrittävät auttaa, mutta he ovat aika kaksinaamaisia, koska he puhuvat yleensä päähenkilöistä pahaa.

Henkilöt ovat seikkailu ihmisiä ja he joutuvat usein pulaan.

Tietyillä ihmisillä suhteet ovat hyvät, joillakin hyvät suhteen viilenevät ja jotkut ovat todellisissa riidoissa.

Henkilöt muuttuvan tapahtumien aikana, koska henkilöille sattuu ja tapahtuu kaikenlaista.

Kirjan Juoni

Kirja on aika sekava, sillä kirjassa ei ole lainkaan juonta. Kirja kertoo eri ihmisistä eri kaupungeissa ja jopa eri maissa. Yksi kappale kertoo tietystä ihmisestä ja hänen elämästään ja seuraava kappale hyppää jo toisen ihmisen omaan elämään. Ainoat ihmiset, jotka tulevat enemmän kuin yhden kerran kappaleissa vastaan ovat siskokset Jelena ja Tanja, jotka ostivat Kreikasta talon ja palaavat takaisin omaan kotimaahansa, Jelena kuitenkin palasi Kreikkaan elämään elämäänsä. Jelenan elämä muuttui radikaalisti, mutta se ei kuitenkaan ollutkaan niin huono asia hänelle.

 

Oma arviointi kirjasta

Mielestäni kirja ei ollut kovin hyvä, sillä se oli aika sekava. Kirja kuitenkin piti yllään mielenkiintoa, sillä jokainen kappale kertoi aivan uudesta asiasta. 
 Kirjan teksti oli mielenkiintoista, kirjailija kuvaili tekstiään uusilla sekä vanhoilla sanoilla ja hänen mielikuvituksensa oli todella laaja. Hän kertoi ihmisen tuntemukset todella tarkasti ja tunteellisesti ja hän ei jättänyt mitään paitsioon.
 Kirjaa suosittelisin niille, jotka pystyvät lumoutumaan ja eläytymään kirjan tekstiin, sillä kirjaa on todella tylsää lukea, jos se ei saa pidettyä mielikuvitustasi yllä.

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Miksi valitsit juuri tämän kirjan? Vaikuttiko valintaasi kansi, kirjailija, lajityyppi vai kenties tyylikausi?
Mitä odotat lukukokemukseltasi? Odotatko jännittävää juonta, kiinnostavia henkilökuvia vai kenties taidokasta miljöön kuvausta?
jenkero   (16.12.2013 11:01)